(YUP) tinerii noştri talentaţi.. – ep. 5 Carmen Berciu

YUP2015_BerciuSuntem, poate nesperat din partea unora, la episodul cu numărul V!! Poate părea mult, poate să pară puțin.. Din ceea ce știu eu este o initiativă unică pentru orașul nostru și sper, cu ajutorul săptămânalului Publistar să meargă cât mai mult înainte.. Până acum am avut parte de talentați din domeniul muzicii, voi încerca o schimbare de..decor și voi aduce în discuție o domnișoară talentată într-un alt domeniu – artele plastice..

Î: Bună și mă bucur nespus că ai acceptat invitația mea, mai ales pentru că ne cunoaștem de mult timp și pentru că ești..puțin mai timidă, zic eu..

R: Bună, Mihai și mulțumesc pentru invitație!! Nu știu dacă sunt chiar așa de timidă.. OK.. Eu sunt Carmen Berciu, născută și crescută în Drobeta-Turnu-Severin în data de 18 august 1989.

Î: Mulți înainte!! Ce frumos, în scurt timp o să ajungi la frumoasa vârstă de 25 de ani.. Acum, cum ai descoperit talentul tău pentru artele plastice?

R: Prima persoană care mi-a descoperit  talentul a fost doamna educatoarea. Apoi, odată cu păsirea mea în clasa întâi la orele de desen îmi amintesc mai exact cum desenam…îmi plăcea. În clasa a 3-a, doamna învățătoare  ma rugat dacă aș vrea să fac câteva illustrații pentru un proiect școlar, pentru atenția școlarilor în trafic, acesta fiind primul meu proiect ca să ziceam așa. Următorul pas a fost să merg la Liceul de Artă I.Șt.Paulian în clasa a V-a, apoi cu anii am hotărât să rămân până la terminarea liceului. În tot acești ani am învățat multe în domeniul artelor. Apoi am urmat Facultatea de Arte și Design Timisoara, Design Ambiental. După am făcut un  Master în Design Grafic.  A, vroiam să mai adaug ceva: pe lângă talentul de a desena, mi-a mai plăcut să cânt și să dansez…acestea fiind lăsate în amintire. În 1999 era în vogă formația Andree, toată lumea era înnebunită. Atât de mult mi-a plăcut încât într-o zi, împreună cu câteva prietene de la bloc ne-am făcut formație: Erika. Și nu era nimic în glumă, totul era făcut cum trebuie. Versuri proprii, linie melodică compusă de noi (dintr-un pian de jucărie, bețe) Am avut chiar și două concerte în scara blocului, lume multăăă… Ce emotii, una dintre cele mai frumoase perioade a copilăriei.

Î: Știu că ceea ce faci tu necesită, pe lângă foarte multă muncă și investiții deosebite în materiale, accesorii, etc.?

R: Da.. este un domeniu în care orice lucru făcut are încorporat în el multă muncă, inspirație și, așa este, multă investiție..financiară. Dar eu fac totul cu o pasiune deosebită. Sper doar ca cei care ar putea să ajute tinerele talente ca mine să facă mai multe pentru asta, fie că vorbim de instituții, firme, ONG-uri, etc.

Î: Ne apropiem de final.. Aș vrea să știu care sunt pictorii tăi preferați  și..cum e Carmen??

R: Paul Cezanne, Van Gogh, Dante Gabriel Rossetti. Eu sunt aceeasi , ca om si ca si artist, o persoana vesela mereu cu zambetul pe buze, sociabila si prietenoasa. Sunt creativa, sensibila la tot ce este frumos, si imi doresc sa realizez cat mai multe lucruri frumoase care sa-i incante pe cei din jurul meu.

Multumim mult si succese multe si impliniri maxime!!

 Augustin M.M.


Nota: Nu uitati, articolul este preluat din ceea ce s-a publicat in Publistar, in data de 17.07.2014