Concurs Afise!! – Ziua Mondiala a Sanatatii

CONCURS de AFISE!!! – Ne-am intors!!

Concurs Afise dedicat Zilei Mondiale a Sanatatii – INITIATOR: A.N.D.A. si Act Integration. ORGANIZATORI si PARTENERI: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti, Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinti, Colegiul Tehnic Decebal, Colegiul National Traian.

1. Tema concursului: Ziua Mondiala a Sanatatii
Tema prezentului concurs este data de Ziua Mondiala a Sanatatii (7 aprilie). Nu dorim sa ingradim imaginatia si inspiratia dumneavoastra, limitarile vor fi date doar de chestiuni “tehnice”:
Materialele in format electronic sa aiba o rezolutie si o ratie (Lungime/Latime) care sa permita listarea la un format A3.
Materialele in format clasic se vor realiza pe hartie format A3 (297×420 mm).

2. Perioada de derulare

20.03.2015 – 31.03.2014 ora 00:00 trimiterea lucrarilor de catre participant
31.03.2014 – 31.03.2014 verificarea lucrarilor inscrise
31.03.2014 – 05.04.2014 ora 00:00 aprecierea online (pe facebook) a lucrarilor inscrise
05.04.2014 – 06.04.2014 jurizarea lucrarilor
06.04.2014 – afisarea rezultatelor finale
3. Conditii generale de participare
La acest concurs pot participa tineri a caror varsta implinita este pana in 35 de ani, inclusiv.
Varsta este calculata in ani impliniti la data de 31.12.2015. Toti participantii cu lucrari acceptate in concurs si intrate in faza de jurizare vor trebui sa faca dovada varstei inainte de jurizarea propriu-zisa.

Se pot inscrie maxim 2 lucrari per participant. Lucrarile vor fi gandite ca un afis de informare legat de acest eveniment. Lucrarile vor fi in format electronic (fisiere cu extensia jpeg, pdf, png). In cazul unor lucrari editate in aplicatii gen CorelDraw, Photoshop, etc. se va realiza exportul intr-unul din formatele mentionate. Lucrarea va avea o rezolutie minima de 200 DPI iar dimensiunile de lucru vor fi formatul standard A3 (landscape sau portret). In subsolul lucrarii se va pastra o caseta libera cu dimensiunile minime de 4 cm inaltime si 15 cm latime, necesara pentru aplicarea anumitor informatii
Este interzisa aplicarea de watermark-uri sau orice alta informatie care poate face legatura cu realizatorul lucrarii in cauza. Incalcarea acestei reguli duce la excluderea automata a lucrarii din concurs!!

4. Modalitatii de inscriere in concurs
Lucrarile se vor trimite in formatele mentionate ca atasamente la adresa mufturelmihai@yahoo.com pana la data de 31.11.2014 ora 00:00.

5. Punctare si jurizare
Toate lucrarile care se incadreaza in tema si care sunt trimise corect (cu toate datele complete, cu incadrarea in conditiile tehnice minimale, etc) vor fi postate pe pagina de facebook AN.D.A. intr-un album dedicat unde vor fi putea fi vizualizate si “notate” prin acordarea unui like.
Numarul de like-uri acordat fiecarei lucrari va conta in proportie de 40% din nota finala.
Jurizarea finala a tuturor lucrarilor postate pe facebook va fi facuta de o comisie formata din 3 membri, fiecare membru va acorda o nota de la 1 la 5 pentru fiecare lucrare. Lucrarile vor fi prezentate cu titlu anonim, astfel incat juratii sa nu cunoasca identitatea autorului.
Ponderea mediei celor 3 note din nota finala este de 60%.
In caz de egalitate se va folosi pentru departajare urmatorul algoritm: se alege lucrarea cu cele mai multe likeuri, daca egalitatea se pastreaza va urma departajarea dupa notarea juriului. In cazul in care exista egalitate si dupa acest caz se va efectua o alegere pe baza de vot deschis de catre cei 3 membri ai comisiei.
Pe langa cele trei locuri (I, II, III) vom avea si un premiu special al juriului.

UP-Date 24.03.2015  Pentru a nu “defavoriza” anumiti tineri acceptam si lucrari in sistem clasic: pe hartie. Si aici se mentine obligativitatea de a fi pe format A3 (pentru ca urmeaza a fi scanate, pentru a fi postate pe facebook). Ca si materiale folosite recomandam vopsele care sa permita ca ulterior lucrarile sa fie laminate (asa vor fi pregatite pentru expunere). In cazuri exceptionale vom accepta si altfel de suport/vopsele/culori dar, aici nu facem rabat, se va mentine formatul suportului la dimensiuni standard A3.

UP-Date 06.04.2014 Am incheiat perioada de transmitere ceva mai tarziu. Prin urmare s-a dat peste cap toata perioada si intervalele gandite de noi asa ca..vom pune in urmatorele 2-3 zile lucrarile pe Facebook si vom anunta si castigarorii. Vom incerca sa le expunem la Castelul Artelor (Castelul de Apa) sau in incinta Bibliotecii Judetene, vom reveni in scurt timp cu amanunte. Multumim tuturor participantilor si partenerilor de la Act Integration (Colegiul Tehnic Decebal) din aceasta zona venind aproape toate lucrarile participante. VA MULTUMIM!!